HAKKIMIZDA

Merkezi Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada ortaklığında yer alan ve tüm dünyada 32 ülkede 11,500 üyesi ile teknoloji transferi ve fikri mülkiyet hakları lisanslanması konularında profesyonellerin oluşturduğu saygın bir topluluk olan Uluslararası Lisans Yöneticileri Derneği (LESI)'nin Türkiye kolu olan, LES Türkiye üyeleri, teknoloji tabanlı firmalarda görevli kıdemli idarecilerden, üniversite teknoloji yöneticilerinden ve IP (fikri mülkiyet) profesyonellerinden oluşmaktadır.

Uluslararası seviyede WIPO, USPTO, EPO, AUTM ve diğer konuyla ilgili organizasyonlarla sıkı iş birlikleri olan LESI nin Türkiye kolunda ise, TUBITAK, TPE, TTGV, TOBB, EEN, Üniversiteler ve diğer kuruluşlarla işbirlikleri yapılmaktadır.  Bu iş birlikleri arasında, hukuksal konularda bilirkişi olarak, uluslararası sertifikasyona sahip üyeleri ile de eğitimler düzenleyerek ve en önemlisi Türkiye’nin IP (fikri mülkiyet) dünyasını hem hukuksal hem de ticari boyutta genişletmeyi amaç edinmiştir.

LES kurulduğu günden bu yana üyeleri arasında 1/3 oranındaki göz önünde tutarak Sanayi – Üniversite ve Hukuk profesyonellerini bir araya getirmekte, ve bir araya gelen üyeler arasındaki bu dengeyle 30’dan fazla komiteyi barındırmaktadır. Bu komiteler sayesinde hem organizasyon dışındaki ekosisteme bilgi ve birikimlerini paylaşmakta hem de organizasyon içinde etkin işbirlikleri imkanı sağlamaktadır.

LES Turkey - Teknoloji ve Lisans Yöneticileri Derneği - (c) 2014